/Egyetemek Budapesten

Egyetemek Budapesten

Budapest Magyarország egyik központja, ahol számos felsőoktatási intézmény megtalálható. Itt alakult meg az Állatorvostudományi Egyetem, a Corvinus Egyetem, a Gazdasági Egyetem, de még a Metropolitan Egyetem is egyaránt. Nézzük tehát a budapesti iskolák listáját!

Állatorvostudományi Egyetem

Az Állatorvostudományi Egyetem 2016-től fogva működik ismét önálló intézményként a fővárosban. 2000 és 2016 között a jogutód a Szent István Egyetem volt, azonban manapság már külön felősoktatási helyszín. Az iskola nemzetközileg is elismert, magas színvonalú egyetem, ahova a 80’-as években több mint 500 hallgató járt. Az épület az István utcában található, a Patológiai Tanszék épülete mellett pedig Tormay Béla szobrát is megtekinthetjük.

Budapesti Corvinus Egyetem

A Corvinus Egyetem alapítványi fenntartású intézmény, amely az ország egyik legrangosabb iskolája. A főépület a Fővám téren található. A hallgatói létszám nagyjából 11-12 ezer között mozog éves szinten, akiket közel 600 oktató próbál felkészíteni és fejleszteni. Itt lehetőség van informatikai, gazdasági, marketing, pénzügyi, vezetéstudományi, de még jogi tanulmányokat is folytatni. Ne feledkezzünk meg a doktori iskoláiról sem, ahol mély ismereteket szerezhetünk gazdaságtani, közgazdasági, nemzetközi kapcsolatok, de még szociológiai tanulmányokból is.

Budapesti Gazdasági Egyetem

A Gazdasági Egyetem egy 1857 óta működő üzleti iskola, amely Magyarország egyik legnagyobb egyeteme. Itt a hallgatók száma folyamatosan 17 ezer körül mozog, akiket több mint 400 oktató próbál felkészíteni a végső vizsgákra. Az egyetemen 11 alapképzés és 9 mesterképzés közül van lehetőség választani.

Karok az egyetemen:

 • Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
 • Külkereskedelmi Kar
 • Pénzügyi és Számviteli Kar

Utóbbi 2020 egyik legnépszerűbb kara volt, ahova rengetegen próbáltak meg bejutni, ám csak töredékének sikerült felvételt nyernie.

Metropolitan Egyetem

A Metropolitan Egyetem egy államilag akkreditált magán iskola, amelynek Hódmezővásárhelyen is van külön képzése. A hallgatói létszám 7 és 8 ezer fő között mozog, az oktatók pedig nagyjából 350-en vannak az intézményben. Az alapképzések között megtalálhatóak az alábbiak:

 • Nemzetközi Tanulmányok
 • Emberi erőforrások
 • Gazdálkodás és Menedzsment
 • Kereskedelem és marketing
 • Turizmus és vendéglátás

A mesterképzések:

 • Kommunikáció és médiatudomány
 • Marketing
 • Vállalkozásfejlesztés
 • Nemzetközi gazdálkodás

Ne feledkezzünk meg azonban az angol nyelvű képzésekről sem, hiszen akár ezen a nyelven is folytathatunk marketing, turizmus, illetve gazdálkodási tanulmányokat is.

Óbudai Egyetem

Az Óbudai Egyetem egy része Budapesten, egy része pedig Székesfehérváron található. A hallgatók létszáma közel 13 ezer fő, míg az oktatók több mint 400-an vannak. A karok között szerepel a Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar, de még a Neumann János Informatikai Kar is.

Összegezve

Budapesten tehát számos nívós oktatási intézmény található meg. Ezek között szerepel a Metropolitan Egyetem, az Óbudai Egyetem, illetve az Állatorvostudományi Egyetem egyaránt. Ezek mindegyike számos lehetőséget kínál a hallgatók számára, hogy fejlődhessenek.