/Milyen előnyei vannak a szertartásvezetőnek?

Milyen előnyei vannak a szertartásvezetőnek?

Ma a hazánkban érvényes jogszabályok szerint az állam csak az anyakönyvvezető előtt és két tanú jelenlétében kötött házasság tekinthető érvényesnek. Tehát ez a hivatalos eljárás nem elhagyható. Az anyakönyvvezető előtt bármikor alá lehet írni a szükséges dokumentumokat. Praktikus akár néhány héttel hamarabb ezt megoldani és a lagzi napján a szertartásvezető és a násznép előtt is elhangozhatnak az igenek, ahogyan nektek a legkényelmesebb. 

A szertartásvezető bármikor a rendelkezésetekre áll

A szertartásvezető egyik legnagyobb előnye, hogy bárhol és bármikor a rendelkezésetekre áll az előre egyezettet időpontban és helyen. Ez lehet egy hegy tetején vagy egy hőlégballon kosarában is, de kényelmesen egy csodás kastély parkjában vagy az étterem virágkapuja alatt is a rendelkezésetekre áll. A szertartásvezetővel minden a ti kívánságaitok és terveitek szerint történik. Választhattok homok ceremóniát, faültetést, írhattok saját fogadalmat, a szertartás alatt mindenre van idő. A ceremónia pedig teljesen rólatok szól, a ti személyes történetetek alapján készül a szövege, egyszeri és megismételhetetlen módon.

Az anyakönyvvezetőt időben és térben is szabályok kötik. A legtöbb városban csak az anyakönyvi hivatalban lehet megesküdni, külső helyszínre nem engedik kivinni az anyakönyvet. Az anyakönyvvezető a polgármesteri hivatal alkalmazottja és csak a saját kissé sablonos szövegét olvassa fel, amibe nektek nincs beleszólási jogotok miről szóljon.

A szertartásvezető ezzel szemben

  • Rugalmas, veletek, rólatok írja a szertartás szövegét.
  • Alkalmazkodik hozzátok térben és időben, az sem okoz számára nagy gondot, ha kicsit csúszik a szertartás ilyen olyan okok miatt.
  • Bármilyen őrült ötletet bátran megoszthattok vele, biztosan segít a
  • megvalósításában.
  • A szertattásotok teljesen egyedi és személyre szabott lesz, nem csupán egy sok közül a futószalagon és csakis rólatok fog szólni.
  • A szertartásvezető időt szán rá, hogy megismerjen benneteket és minden veletek kapcsolatos dolgot személyesen rátok igazít.
  • Tapasztalataival, kreatív ötleteivel segít színesebbé és egyedivé tenni a nagy napotokat. A szertartás forgatókönyve előre megírt mégis rugalmas, bármikor módosítható a tervezés során.

Az anyakönyvvezetőt nem lehet kihagyni

Tehát ahhoz, hogy a jogi rész rendben legyen nem lehet kihagyni az anyakönyvvezetőt a buliból, de a felejthetetlenséget a szertartásvezetőtök fogja garantálni. A párok általában a lagzi előtt néhány vagy egy-két héttel elmennek az anyakönyvi hivatalba és két tanú előtt elintézik a hivatalos részt. Mindez mindennel együtt alig több mint 10-15 perc. A rokonok, barátok körében pedig lehet megható és csakis rólatok szóló szertartásotok, pont olyan amilyennek megálmodtátok.

Az anyakönyvvezető személyébe sajnos nincsen beleszólásotok, őt a polgármesteri hivatal jelöli ki. A szertartásvezetőt pedig Ti választhatjátok ki, éppen azt, aki a számotokra a legszimpatikusabb.

Szertartásvezetővel nem kell kompromisszumokat kötnötök, minden pontosan a terveitek és vágyaitok szerint fog zajlani. Ha éjfélkor vágytok kimondani az igeneket, az is lehetséges, varázslatos gyertyafényben, halk orgonaszó mellett. Bármi lehetséges, ami a hivatalos kereteken túl megy.

http://aszepszertartas.hu/