/Vintage esküvő kisokos 2022-re 

Vintage esküvő kisokos 2022-re 

Vintage esküvőre vágysz 2022-ben? Nem tudod, hogyan is kellene neki kezdened a szervezkedésnek? Mivel mi pontosan tisztában vagyunk vele, hogy mit takar a vintage és mi is tartozik bele ebbe a stílusba, így most összeszedtük neked mindezt egy csokorba. Cikkünkben a vintage esküvő kisokossal kerülhetsz közelebb álmaid legszebb napjához! 

Mi is az a vintage? 

A szót eredetileg a borászatban használták előszeretettel, hiszen a nemes és régebbi évjáratú típusokat így próbálták megkülönböztetni az újabbaktól. Később azonban a fotósok között is egyre elterjedtebb lett ez a kifejezés, azóta pedig folyamatosan tör előre. Ma már a divatszakmában is használatos, ugyanúgy, ahogy a lakberendezésben, illetve az esküvők területén egyaránt. A vintage lakodalom manapság már egyáltalán nem ritka jelenség, hiszen egyre többen döntenek úgy, hogy erre vágynak, ilyennek álmodták meg az esküvőjüket.  

A dekoráció kérdése 

Ez az irányzat nagyon kedveli a virágokat és a lágyabb árnyalatokat. Érdemes tehát előre átgondolnotok, hogy milyen növényeket is szeretnétek megjeleníteni az esemény napján. Ezeket érdemes pasztell színekkel kiegészíteni, tehát jöhet egy kis lila, rózsaszín, de természetesen a fehér is kiváló választásnak bizonyulhat. A virágok tekintetében pedig a legjobb megoldás a rózsa, a hortenzia, esetleg az orgona, attól függően, hogy az év melyik szakában kötnétek össze az életeteket.  

Milyen legyen a meghívó? 

Az esküvői meghívó tulajdonképpen már magában hordozza a lakodalom hangulatát, így érdemes már ennek kapcsán is olyan típusban gondolkodni, amely passzol az eseményhez. Itt is nyugodtan használhatok pasztell árnyalatokat, kiegészítőket, mint a parada, illetve a gyöngy. Az ilyen változatok mindig legyenek egyszerűek, szépek, nem túldíszítettek, amelyek nem hivalkodnak. Egy kis kreativitással akár ti magatok is elkészíthetitek őket, de természetesen rábízhatjátok egy szakemberre is.  

Vintage esküvő helyszín 

Természetesen nemcsak a fent említett dolgokra szükséges hangsúlyt fektetni. A vintage esküvő helyszín legalább annyira fontos, mint az apróbb kiegészítők, a ruha, vagy éppen az összhatás. Egy kastélyban tartott lakodalom például remek választás lehet az év bármely szakaszában. A hangulat, a természet közelsége, a finom ételek, illetve a kedves kiszolgálás mind-mind hozzájárulnak, hogy a vintage esemény örökké emlékezetes maradjon.  

A lényeg, hogy egy olyan helyszínt találjatok, amely a régies stílust testesíti meg, sok benne a fa részlet, de pár dekorációs elemmel tulajdonképpen bármely termet vagy épületet át lehet alakítani. 

Összegezve 

2022-ben is hódítanak a vintage stílusú lakodalmak. Ennek kapcsán azonban történtek változások az előző évekhez képest, azonban egy dolog idén is rendkívül fontos, ez pedig a vintage esküvő helyszín. Hol is lehetne kellemesebb és emlékezetesebb a rendezvény, mint egy természetközeli kastélyban, ahol egész évben várják a vendégeket.